2021 január 20,

Véradás

2021 január 22,

A MAGYAR KULTÚRA NAPJA

2021 január 30,

Népzenei koncertsorozat

2021 február 05,

Beszélgetés Nyulász Péterrel

Hírek

Téli mesék és versek, Gábor Emese előadásában

Kedves gyerekek! Tartsatok velünk! Gábor Emese a Zsongóka és a Röppentő című mesekönyvéből olvas fel, melyek a Táltoskönyvek Kiadó gondozásában jelentek meg.

https://www.facebook.com/BUEFMK/videos/901742220360541/

 

20 éve város Budakeszi (2000-2020)

20 éve város Budakeszi. Augusztus 20-án, a jubileumi évforduló alkalmából dokumentum kiállítás nyílt az Erkel Galériában. A kiállítás most nem látogatható, így készítettünk egy kisfilm-összeállítást a kiállítás fotóanyagából. Fogadják szeretettel!

Pályázat az Emberi Erőforrások Minisztériumához

 Hosszas előkészítő munka után augusztusban benyújtottuk pályázatunkat az Emberi Erőforrások Minisztériumához a 2020. évi Minősített Közművelődési Intézmény Cím elnyerésére.

Vendégünk volt Somogyváry Ákos, intézményünk névadójának szépunokája

 Az 1989-ben alapított Erkel Ferenc Társaság elmúlt harminc évét eleveníti fel az Emberöltőnyi Erkel-emlékezet – Mozaikok az Erkel Ferenc Társaság három évtizedéből című kötet, melyet Erkel Ferenc születésnapján, november 7-én mutattak be a gyulai városháza dísztermében.

Zöld Pixel 2020 fotó pályázat

 Kedves Pályázók, Érdeklődők! Lezártuk a Zöld Pixel 2020 fotópályázat közönségszavazását.

Kérdőív elemzés

Kedves látogatóink! Kedves kérdőív kitöltők!

Az intézményünk honlapján és a Facebook oldalán tavasszal közzétettük „A közművelődési intézmények látogatottsági, társasági és művelődési szokásai” címmel Balogh Júlia ELTE PPK gyakornokunk szakdolgozatához szükséges kérdőívét.

Felhívás!

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ jelenlegi épületét 1981-ben adták át, ekkor kezdte meg működését. Az intézmény a jövő évben, 2021-ben ünnepli fennállásának 40 éves évfordulóját. Ez idő alatt felnőtt egy nemzedék. Az első mozgásművészeti gyermektanfolyamokon résztvevők többsége ma már közel 50 éves vagy több. Valószínűleg családos, felnőtt ember, aki ma már saját gyermekével jár hozzánk rendezvényeinkre. Az első ifjúsági klub tagjai 60 évesek, gyermekeik is felnőttek.

Kérdőív

Kedves Látogatóink!

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ kiemelten fontosnak tartja a látogatóinak véleményét, hogy észrevételeik alapján javítani, fejleszteni tudjuk szolgáltatásainkat. 
Intézményünk szeretne korszerű, a Budakeszi lakosság igényeihez alkalmazkodó programkínálatot nyújtani, addig is, amíg az épület meg nem újulhat. Kérjük, hogy segítse munkánkat azzal, hogy kitölti az alábbi kérdőívet! Szeretnénk megismerni a közönségünk igényeit, véleményét, hogy mi is tanuljunk és igazodhassunk hozzá, amennyire a körülmények engedik. 

Azon kedves kitöltők között, akik a kérdőív végén megadják e-mail címüket, kisorsolunk egy páros belépőjegyet a nyertes által szabadon választott előadásra az októberi és novemberi programkínálatunkból.

Segítségüket előre is köszönjük!

Elmúlt események

Évindító szakmai műhely Pest megyében 2021.01.19.

A mai napon évindító szakmai online műhely programján vettünk részt. Ebben az évben első alkalommal találkoztak a megyében dolgozó szakemberek a Pest Megyei Igazgatóság szakmai napján. Ezen alkalom lehetőséget kínált számunkra is, hogy a szakma aktuális kérdéseiről, változásairól, pályázatokról beszélgessünk, kapcsolatot építésünk. Továbbá az éves statisztika elkészítéséhez nyújtottak szakmai támogatást az NMI munkatársai.

Érdekeltségnövelő pályázat

 Az Emberi Erőforrás Minisztériuma által kiírt 2019 évi Érdekeltségnövelő pályázaton elnyert támogatásból, valamint az önkormányzati önrészből az alábbi fejlesztések valósultak meg az EFMK-ban: a technikai eszközöket fejlesztéseként 4 új hangfalat szereztünk be, valamint a berendezés karbantartása keretében felújítottuk az emeleti termekben lévő asztalokat és lecseréltük az asztallapokat.

Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása (2020.10.14.)

 Nagy örömünkre szolgált, hogy nagyszerű és sikeres előadásai egyikével, "Az akarsz-e, tudsz- e boldog lenni?" témában fellépett művelődési központunkban Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. Igazi boldogságóra volt, ahol közönségünket arra buzdította Bagdy Emőke, hogy megoldandó feladatként kezeljék a mindennapi kihívásokat, rohanó világunkban vegyék észre az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat. Találják meg a rosszban is a legjobbat. Legyenek optimisták, érezzék jól magukat a bőrükben.

Bagdy 2

 

Mezei Mária emléknap

A művész törvénye, hogy kifejezze magát: üzenetet hozzon, mint a fák, a hegyek, a virágok e tökéletes tükrei az igazságnak. Az én mondanivalóm nem fér bele semmilyen színész számára lehetséges keretbe, még akkor se, ha ez az „üzenet” – életem története – oly hétköznapi és útszéli, mint lenne egy kő meséje, vagy az útifű virága. 

(Mezei Mária)

 

Gryllus Vilmos koncert (2020.10.10.)

 Gryllus Vilmos Kossuth-díjas előadó- és alkotóművész koncertjét repesve várják a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Ezúttal őszi hangulatú megzenésített versekkel, kedves dalokkal lépett a gyermekközönség elé.

Fenntarthatósági hét (2020.10.5-9.)

 

A fenntarthatósági témahét jegyében mi is közreműködtünk, együtt szépítettük közvetlen környezetünket és Budakeszit. A művelődési központ előtti virágágyást újítottuk meg, majd a Mamutfenyők körül szedtük össze a szemetet.

Pál Feri atya előadása (2020.09.28.)

 Pál Feri római katolikus pap, mentálhigiénés szakember visszatérő előadónk a művelődési központban. Szeptember 28-ai, teltházas előadásunkon Pál Feri atya arra az örökérvényű kérdésre kereste a választ, hogy hogyan bánjuk jól magunkkal és másokkal.

Mazsola és Tádé (2020.09.20.)

A gyermekek és a gyermeklelkű felnőttek számára nincs is annál nagyobb csoda, mint mikor egy báb életre kel, és kalandjaival elvarázsol. Hát még ha ez a báb egy szeretetre méltó pöttöm kismalac, aki nagy lélekkel és sok-sok érzelemmel van megáldva. Mazsola és barátai: Tádé, Manócska és a többiek, ezúttal a művelődési központban keltek újra életre. Bálint Ágnes nemzedékek óta kedvelt meséjét az Ametist Bábtársulat művészei elevenítették meg.

Kiállítások az Erkel Galériában

A földszinti előtérből, az első évtizedben utólag kialakított 30 m2-es helyiséget Erkel Galéria-ként említik katalógusaikban azok a művészek, akik itt kiállítottak. Előjegyzési naptárunk hónapokra előre foglalt. A kiállítók szívesen ajánlják egymásnak a lehetőséget. Kiállítótermünkben folyamatosan helyet adunk budakeszi és kistérségünk amatőr, illetve hivatásos művészeinek a megmutatkozásra. Kiállítótermünkbe ezúton is várjuk kiállító művészek jelentkezését, kérjük érdeklődjenek Nagy Mónika munkatársunknál!

Jelenlegi kiállítás

20 éve város Budakeszi. Dokumentumkiállítás nyílt az Erkel Galériában.  

Nagy-Sándor József Emlékház

 

Partnerek

hirmondo logo

 onkormanyzat banner

Bemutatkozás


Kedves Érdeklődő!
 

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ Budakeszi kulturális és közösségi életének központja. Ajánlataink között szerepelnek a rendszeresen megrendezésre kerülő hagyományos programok, de számos újdonsággal is jelentkezünk. Reméljük, mindenki talál kínálatunkban valamilyen tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

Legyen Ön is egyike látogatóinknak, aki felkeresi a közel 40 éves Erkel Ferenc Művelődési Központot!

 

Szeretettel várjuk Önt!

Munkatársaim nevében Tóthné Fajtha Anita igazgató

  • dummy2092 Budakeszi, Fő u. 108.

  • dummy(06-20) 260-0745

  • dummy(06-23) 451-161

  • dummy info@efmk-budakeszi.hu

Erkel Ferenc Művelődési Központ szakmai programjainak támogatói:

 

Csoóri Sándor Program 

 

 

Nyitvatartás

2017. március 1-től

 Hétfő  8.00-20.00
 Kedd  8.00-20.00
 Szerda   8.00-19.00
 csütörtök  8.00-21.00
 péntek  8.00-18.00

Szombat-vasárnap: programokhoz igazodva

A rendezvényekhez igazodva egyéb időpontokban is nyitva tart az intézmény. Kérjük, figyelje aktuális programkínálatunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb programjainkról, eseményeinkről.
© Copyright 2021. Erkel Ferenc Művelődési Központ

Search