2021 április 15,

Kirándulások Gábor Emesével

2021 április 29,

KRESZ tanfolyam

2021 május 31,

Gyermeknap

2021 június 15,

Napközis tábor

2021 június 18,

III. Budakörnyéki Sörfesztivál

2021 június 18,

Szabadtéri tárlat

2021 június 21,

Jégvarázs tánctábor

2021 június 25,

Napközis tábor

Image

Hírek

Hozza-Cserélje-Vigye-Olvassa!

Ha szereti a könyveket, szívesen olvas, akkor ez a szekrény pont Önnek készült!

Folyamatosan frissülő kínálatunkban minőségi olvasnivalókat kínálunk! HOZZON egy könyvet, amit már nem olvas otthon, de másoknak is szívesen ajánlana! VIGYE el azt a könyvet, ami megtetszett és OLVASSA el! Ebből a szekrényből gyerekek és felnőttek bármikor válogathatnak könyveket. Ha kiolvasta, visszahozhatja. Hozhat helyette másik könyvet cserébe. Minden Ön által hozott olvasni való helyett egy könyvet válasszon, így másoknak is jut a könyvespolcról.

Ha kérdése van, vagy szeretne könyveket ajándékozni a KönyvMegállónak, írjon az info@efmk-budakeszi.hu email címre vagy hívja az EFMK irodáját 23/451-161.

A KönyvMegállót az Erkel Ferenc Művelődési Központ munkatársai hozták létre és üzemeltetik, felhívva a közösség figyelmét az olvasás szeretetére és fontosságára.

A KönyvMegálló mindenkié!

Kérjük segítse könyvespolcok rendben tartását, vigyázzunk együtt a könyvek és a szekrény épségére, hogy minél tovább szolgálhassa a közösség igényeit.

Kérjük csak olyan jó állapotú könyvet hozzon, ami nem szakadt, dohos vagy penészes.

Jó olvasást kíván az EFMK csapata!

„A könyvet mindig ketten alkotják: az író, aki írta, s az olvasó, aki olvassa.”

Kosztolányi Dezső

Csoportos kirándulások Gábor Emesével Az Álomvölgy rejtélye c.könyvének helyszíneire.

 Második túra: Szent Mihály-szikla.

Időpontja: június 12. szombat, indulás 9 órakor a Makkosi kegytemplomtól.
Útvonala: Makkosi kegytemplom - Magaskövi-kilátó - Szent Mihály-szikla -
Mária-szikla - Makkosi Kegytemplom.

Nehézségi foka: 2. kellemes, domborzati változatosság, közepes hosszúságú, remek, erdei családi túra, kisgyermekekkel működik, 2 év alatt babahordozó ajánlott.Harmadik túra: Piramistúra az óriások országába.

Időpont: június 26. szombat, indulás 9 órakor Budaörsi út - Ipari Park bejáratától.
Nehézségi fokozat: 10 nagyon meredek, sziklamászós, omladékos helyek, 8 éves kor alatt semmiképpen nem ajánlott. 4,5 óra hosszú, fárasztó.

Útvonal: ISG gyártelep parkoló (Don Pepe)– Kecske-hegy. 

 

Infó!

Intézményünk május 3-tól UJRA NYITVA TART!

Kedves Közönségünk!

Tájékoztatjuk látogatóinkat, hogy Magyarország Kormányának járványügyi intézkedése értelmében rendezvényeinket (előadás, koncert, tanfolyam, klubfoglalkozás, kiállítás), a 194/2021 (IV.26) kormányrendelet szerint kizárólag védettségi igazolvány bemutatásával lehet látogatni.Az intézmény a védettségi igazolvány hiányában a részvételt köteles megtagadni. Amennyiben látogatónk átmenetileg az intézmény alábbi szolgáltatásait veszik igénybe: mosdó használata, fénymásolás, jegyvásárlás, információ kérés, udvari árusításon való részvétel a maszk használata továbbra is kötelező!

Megértésüket köszönjük, vigyázzanak egymásra, programjainkra mindenkit hívunk és várunk szeretettel!

 

Kirándulások Gábor Emesével, Az Álomvölgy rejtélye című könyvének helyszíneire.

Gábor Emese Az Álomvölgy rejtélye című időutazás meseregénye geológiai, földrajzi és történelmi tényeken alapul. A mese a festői Budakeszin játszódik. A könyvben megjelenő helyszínek mind valóságosak, így az izgalmas kalandozásokon kívül tudást is adnak a 8-12 éves korú olvasóknak őstörténeti, történelmi, földtörténeti, helytörténeti és kulturális vonatkozásban is. 

Lakossági felmérés Budakeszi Oktatási Stratégiájához

 2020-ra új kihívások jelentkeztek Budakeszi oktatási kínálatában. Az Önkormányzat fenntartóként a bölcsődei és óvodai ellátásért felelős, ám a város koordinációs szerepben, a lakossági igények képviseletében kíván fellépni az oktatás magasabb szintjein is.

Elmúlt események

Ünnepeld velünk a GYERMEKNAPOT!

Május 30-án vasárnap online kisfilm összeállítást láthatnak az érdeklődők a "Mi leszek, ha nagy leszek" című pályázatunkra érkezett 92 db gyerekrajzból. A gyerekrajzokból rendezett kiállítás május 31-től az Erkel Galériában személyesen látogatható. Köszönjük a lelkes alkotásokat, a mesés rajzokat, a Tarkabarka-, a Szivárvány- és a Pitypang Óvodának az aktív részvételt!

Online beszélgetés sorozatunk

Online beszélgetés sorozatunk vendégei voltak:

Közösségek Hete (05.10-16.)

Az előző évekhez hasonlóan idén is csatlakoztunk az országos rendezvénysorozathoz, a járványhelyzet miatt ezúttal online formában. A Közösségek Hete lehetőséget nyújt arra, hogy egy kicsit több figyelmet szenteljünk településünkre, közösségeinkre és értékeinkre. A hét során olyan szereplőket mutattunk be videós interjúk formájában, akik tevékenységükkel hozzájárulnak Budakeszi közösségi életéhez.

Az EFMK újranyitásának első előadása.

Pál Feri atya Fordulat: a változás kulcsa című előadása május 31-én, hétfőn 19 órakor. Pál Feri atyát tevékenységéért 2011-ben Magyar Köztársasági Arany Érdemkereszttel tüntették ki, 2013-ban a Prima Primissima közönségdíját nyerte el, 2014-ben a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play díjjal jutalmazta.

A népszerű pap és lélektani szakember mindig igyekszik azokról a témákról beszélni, amelyek "benne vannak a levegőben", vagyis sok embert foglalkoztatnak, sokak számára jelentenek nehézséget vagy megoldandó feladatot. Ezúttal is az egyik legaktuálisabb kérdéssel foglalkozik, amellyel napjainkban szinte mindannyian nagyon intenzíven és fájdalmasan szembesülünk.

Mondhatjuk, hogy korunk a mindennapos és gyökeres változások kora. Az önmagukban is megrendítő globális történések óhatatlanul kihatnak egyéni életünkre és kapcsolatainkra is, melyek szintén változnak, és sokszor egyáltalán nem úgy, ahogy szeretnénk.

Vajon hogyan lehet jól, ép lélekkel elviselni a nehéz változásokat? Miként idézhetjük elő magunk a megújulást, amikor beszorultunk egy fullasztó helyzetbe? Miként változtathatja meg a szemléletünket és vele akár az egész életünket egyetlen fordulat?

A fenti kérdésekre is választ kaphatunk Pál Feri atya előadásán. Mindenkit várunk szeretettel!

Jegyek elővételben már kaphatók, online is: jegy.hu 

Nyitunk!

 Május 15-én, szombaton 10 órakor csatlakozunk az országos közművelődési megnyitó eseménysorozathoz.

Tojást a fára! 🙂 Az EFMK is készül a húsvétra.

Kedves Budakesziek!

Az EFMK előtt felállított "fát" – a Ti közreműködésetekkel - húsvéti tojásfává szeretnénk változtatni. Készítsetek otthon a családotokkal egy, vagy akár több húsvéti hímes tojást, majd akasszátok fel a fára. Pozitív gondolatokkal, jókívánságokkal is kiegészíthetitek a díszítést! 

Búcsúzunk

Ezúton fájó szívvel közösen búcsúzunk, klubtársaik soraival a Fenyőgyöngye Nyugdíjas Klub vezetőjétől

Fansang on air

King Cat Rhythm 2021. február 28.11:00

Közvetítés az Erkel Ferenc Művelődési Központból Budakesziről

Kiállítások az Erkel Galériában

A földszinti előtérből, az első évtizedben utólag kialakított 30 m2-es helyiséget Erkel Galéria-ként említik katalógusaikban azok a művészek, akik itt kiállítottak. Előjegyzési naptárunk hónapokra előre foglalt. A kiállítók szívesen ajánlják egymásnak a lehetőséget. Kiállítótermünkben folyamatosan helyet adunk budakeszi és kistérségünk amatőr, illetve hivatásos művészeinek a megmutatkozásra. Kiállítótermünkbe ezúton is várjuk kiállító művészek jelentkezését, kérjük érdeklődjenek Nagy Mónika munkatársunknál!

Image
Image

Online jegyvásárlás

Nagy-Sándor József Emlékház

 

Partnerek

hirmondo logo

 onkormanyzat banner

Bemutatkozás

Kedves Érdeklődő!  

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ Budakeszi kulturális és közösségi életének központja. Ajánlataink között szerepelnek a rendszeresen megrendezésre kerülő hagyományos programok, de számos újdonsággal is jelentkezünk. Reméljük, mindenki talál kínálatunkban valamilyen tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

Legyen Ön is egyike látogatóinknak, aki felkeresi a 40 éves Erkel Ferenc Művelődési Központot! 

Szeretettel várjuk Önt!

Munkatársaim nevében Tóthné Fajtha Anita igazgató

  • dummy2092 Budakeszi, Fő u. 108.

  • dummy(06-20) 260-0745

  • dummy(06-23) 451-161

  • dummy info@efmk-budakeszi.hu

Erkel Ferenc Művelődési Központ szakmai programjainak támogatói:

 

Csoóri Sándor Program 

 

 

Nyitvatartás

2017. március 1-től

 Hétfő  8.00-20.00
 Kedd  8.00-20.00
 Szerda   8.00-19.00
 csütörtök  8.00-21.00
 péntek  8.00-18.00

Szombat-vasárnap: programokhoz igazodva

A rendezvényekhez igazodva egyéb időpontokban is nyitva tart az intézmény. Kérjük, figyelje aktuális programkínálatunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb programjainkról, eseményeinkről.
© Copyright 2021. Erkel Ferenc Művelődési Központ

Search