2019 december 07,

Budakeszi Jégpálya

2020 január 31,

Szezonzáró jégdisco

2020 február 01,

Rock Farsang

2020 február 05,

Müller Péter előadása

2020 február 09,

Zwickl Polka Partie

2020 február 25,

Kommunizmus Áldozatainak Emléknapja

2020 február 29,

Keszi táncház

2020 március 07,

A háromágú tölgyfa tündére

2020 március 21,

Alma együttes koncertje

2020 március 25,

Dr Hevesi Krisztina előadása

Hírek

A kommunizmus áldozatainak emléknapja 2020. február 25. 17.30

„Emlékezzünk, hogy emlékeztessünk”!

Emlékműsorunkkal szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy idén, a nemzeti összetartozás évében erősítsük a magyarság országhatárok feletti összetartozásának tudatát, önazonossága kifejezését és védelmét.

Levetítjük A Sátán fattya című, a kárpátaljai magyarság sorsát, az ott történt tragikus eseményeket, a helyiek meghurcoltatásáról szóló magyar nagyjátékfilmet.

A film az 1944. novemberi kárpátaljai történésekkel kezdődik, és a tizenhat esztendős Tóth Eszter sorsán keresztül mutatja be az eseményeket. Beregszilasról útnak indul néhány asszony, leány, hogy élelmet vigyen a „háromnapos munkára” behívott hozzátartozóknak. Azóta tudjuk: a „malenkij robot” sokkal tovább tartott három napnál…

Vendégünk lesz a 2017-ben bemutatott film Balázs Béla-díjas rendezője Zsigmond Dezső és producere Buglya Sándor, aki évekig Budakeszin élt. Az alkotókkal beszélgetünk, ennek révén jobban megismerkedhetünk a korral és a történelmi háttérrel. Az estet megnyitja ’Sigmond Bertalan alpolgármester.

Müller Péter „A bennünk élő bohóc” előadása 2020. február 5-én 19.00 órakor

Müller Péter Kossuth-díjas író új Világvége!!! című könyvéből tart előadást. Az ezoterikus irodalom rendkívül népszerű képviselője azt vallja: A nevetés Isten anyanyelve. Ennek szellemében írta meg részben saját életéről új regényét, amely játék és a legmélyebb önvallomás is egyben. Ihletője az önmagában élő bohóc. A mű az emberiség legnagyobb félelméről, a válságról, a világvégéről szól.

“A bohóc végig derűsen beszél a halálról és az elmúlásról, a könyv második része pedig az új világról szól. A régi, öreg, elkorhadt világnak el kell múlnia, és születőben van egy új. De a nagy pillanathoz, a katarzishoz csak krízisek sorozatán tudunk eljutni, és az egész emberiség most ebben él, minden szinten… Bennem most a bohóc szólt, mert ő tudja, hogy ami most van, az az újjászületés előjátéka”

– jegyezte meg az író, aki saját magán is nevetett. Müller Péter kiemelte, hogy az új világban központi helyet kap a derű, a lélek szabadsága, az öntudat.

Úgy vélte, új regénye nagy ugrás a részéről, spirituális műveihez szokott olvasóinak és az előadás hallgatóinak az áhítat helyett most nevetniük kell!

Magyar Kultúra Napja - 2020. január 22. 18.00

A magyar kultúra napját 1989 óta ünnepeljük meg január 22-én, annak emlékére, hogy Kölcsey Ferenc 1823-ban ezen a napon tisztázta le egy nagyobb kéziratcsomag részeként és jelölte meg dátummal Csekén a Himnusz kéziratát. Az évfordulóval kapcsolatos megemlékezések alkalmat adnak arra, hogy nagyobb figyelmet szenteljünk évezredes hagyományainknak, gyökereinknek, nemzeti tudatunk erősítésének, felmutassuk és továbbadjuk a múltunkat idéző tárgyi és szellemi értékeinket. 2020. január 22-én, szerdán 18 órakor várunk minden kedves érdeklődőt a Magyar Kultúra Napja alkalmából, Hegyaljai Tünde népi iparművész kiállításának megnyitó ünnepségére az Erkel Galériába.

Köszöntőt mond: Budai István Budajenő polgármestere

Beszédet mond: dr. Győri Ottilia Budakeszi polgármestere

Közreműködik: Balogh Júlia

A kiállítást megnyitja: Horváth Mária festőművész

Elhunyt Dr. Bónis Ferenc Széchenyi-díjas zenetörténész, az Erkel Ferenc Társaság alapító elnöke

2019. december 2-án, 87 éves korában elhunyt Dr. Bónis Ferenc zenetörténész, Kodály Zoltán, Szabolcsi Bence, Molnár Antal és Bárdos Lajos egykori tanítványa.

1992-2007 között Magyar Kodály Társaság elnökeként működött, és alapító elnöke az Erkel Ferenc Társaságnak (1989‒2012).

A magyar zenetudomány kiemelkedő alakja volt, aki rendkívül gazdag és szerteágazó szerzői, közreadói és szerkesztői életművet hagyott az utókorra, a 19. századi magyar zenetörténet, Erkel és Mosonyi művészete, de mindenekelőtt Kodály és Bartók életműve vonatkozásában.

Az Erkel Ferenc Társaság elnökeként Budakeszi Erkel Napok rendezvénysorozatunkat kísérte figyelemmel, sokszor személyes részvételével is megtisztelte megemlékezéseinket.

Dr. Bónis Ferenc búcsúztatója 2020. január 8-án 10:30 órakor lesz a Fiumei úti Sírkertben.

Partnerségben a közművelődési szakembereket képző egyetemekkel! 

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ együttműködési megállapodást kötött az Eötvös Loránd Tudományegyetemmel és a Budapesti Gazdasági Egyetemmel. Intézményünk biztosítja a közösségszervezés alapképzésen tanulók szakmai gyakorlatát.

Zenés babaprogram indul újra szeptemberben! Tücsök-zene Budakeszin az Erkel Ferenc Művelődési Központban

Várunk minden régi és új jelentkezőt a tücsök-zenefoglalkozásokra, kedd délelőttönként 11 órai kezdettel, szeptember 10-től.

Folyamatosan lehet csatlakozni a kis csapathoz! A játékos ének és zenei foglalkozást apróságoknak, izgő-mozgó totyogóknak egyaránt ajánljuk, legfogékonyabb időszak 6 hónapos kortól 4 évesig.

Az egyszerű dalok és mondókák tanulása nemcsak a zenei készséget, de a beszéd fejlődését is elősegítik, nagyszerű közös élményt nyújtanak a mamának a babával!. A program a muzikalitás megalapozása mini hangszerek kipróbálásával. Zenés és ritmusos játékokkal fejlesztik a mozgáskészséget, ritmusérzéket, igazi játékos személyiségfejlesztő foglalkozás.

Kérdőív

Kedves Látogatóink!

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ kiemelten fontosnak tartja a látogatóinak véleményét, hogy észrevételeik alapján javítani, fejleszteni tudjuk szolgáltatásainkat. 
Intézményünk szeretne korszerű, a Budakeszi lakosság igényeihez alkalmazkodó programkínálatot nyújtani, addig is, amíg az épület meg nem újulhat. Kérjük, hogy segítse munkánkat azzal, hogy kitölti az alábbi kérdőívet! Szeretnénk megismerni a közönségünk igényeit, véleményét, hogy mi is tanuljunk és igazodhassunk hozzá, amennyire a körülmények engedik. 

Azon kedves kitöltők között, akik a kérdőív végén megadják e-mail címüket, kisorsolunk egy páros belépőjegyet a nyertes által szabadon választott előadásra az októberi és novemberi programkínálatunkból.

Segítségüket előre is köszönjük!

Bemutatkozás


Kedves Érdeklődő!
 

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ Budakeszi kulturális és közösségi életének központja.  Ajánlataink között szerepelnek a rendszeresen megrendezésre kerülő hagyományos programok, de számos újdonsággal is jelentkezünk. Reméljük, mindenki talál kínálatunkban valamilyen tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

Legyen Ön is egyike látogatóinknak, aki felkeresi a 35 éves Erkel Ferenc Művelődési Központot!

 

Szeretettel várjuk Önt!

Munkatársaim nevében Tóthné Fajtha Anita igazgató

Elmúlt események

Da Vinci Kids Nap – Legyél te is felfedező! (2019.11.24.)


2019. november 24-én vasárnap kíváncsi, kísérletezni vágyó gyerekek töltötték meg a művelődési központot. A Felelős Szülők Iskolájának közreműködésével a Da Vinci Kids-nap keretén belül egy teremnyi tudományra kíváncsi ovis és kisiskolás gyermekek láva lámpát készítettek.

Ludas Matyi 2019.11.17.

Ludas Matyi, a furfangos libapásztor történetét minden magyar gyerek ismeri, a nagy sikerű Balogh-Lukácsházi szerzőpáros ezúttal Ludas Matyi történetét zenésítette meg.

Berecz András Félbevágott pipafüst c. előadása (2019.11.18.)


A szép leány, akinek mindig hiányzott valami, a fukar gazda és a levegővel táplálkozó leány, a férfi és női szerepek, de a helikopter története is igen tanulságos volt. Előadásmódja utánozhatatlan, önmagát és közönségét csipkedve-csiklandozva vezetett minket a történeteibe. Ízes beszéde és a meséi felejthetetlenek.

Kifli koncert (2019.11.09.)

A Kifli zenekar először látogatott el és adott koncertet november 9-én délelőtt Budakeszin. A zenekar fülbemászó dalokkal, saját szerzeményekkel állt a közönség elé.

Balatoni József, „Jocó bácsi” előadása (2019.11.13.) Tanulj szabadon, taníts szabadon!

Október 13-án Balatoni József a Felelős Szülők Iskolájának szervezésében tartott rendhagyó interaktív előadást élményeiről, módszereiről.

Mezei Mária Emléknap (2019.10.16 szerda)

Az idei évben három generáció együtt ünnepelte Mezei Mária születésének 110 évfordulóját.  16 órakor Mezei Mária sírjánál tartottunk megemlékezést, ahol a Kompánia Színházi Társulat vezetője, Lukács László mondott ünnepi beszédet, valamint közreműködött Tóth Sára, a Nagy Sándor József Gimnázium növendéke. 

Egyéb rendszeres programok

Keszi Táncház:

  • február 29. szombat 19 órától

Zwickl Polka Partie: 

  • Minden hónap 2. vasárnap 16-22 óráig 

Korányi Diabetes Klub: 

  • Minden 2. hónap utolsó kedden 15 órától 

 

Nyitvatartási időn kívüli egyéb foglalkozások, rendezvények:

Zumba minden kedden 18-19.30 óráig a szabadtéri színpadon

Ifjúsági Klub minden pénteken 17-21 óráig
 

Heti rendszeres programok

Hétfő

Tornák, foglakozások

09:00  - 10:00 Időstorna (nehezebb)
10:00  - 11:00 Időstorna (könnyebb)
17:30 - 18:30 Népzene citera
18:00 - tól SALSATION fitness
Kedd
Szerda
Csütörtök
Péntek

Kiállítások az Erkel Galériában

A földszinti előtérből, az első évtizedben utólag kialakított 30 m2-es helyiséget Erkel Galéria-ként említik katalógusaikban azok a művészek, akik itt kiállítottak. Előjegyzési naptárunk hónapokra előre foglalt. A kiállítók szívesen ajánlják egymásnak a lehetőséget. Kiállítótermünkben folyamatosan helyet adunk budakeszi és kistérségünk amatőr, illetve hivatásos művészeinek a megmutatkozásra. Kiállítótermünkbe ezúton is várjuk kiállító művészek jelentkezését, kérjük érdeklődjenek Nagy Mónika munkatársunknál!

Következő kiállítás

Eseménynaptár

Január   2020
H K SZ CS P SZ V
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Következő programok

Nagy-Sándor József Emlékház

 

Partnerek

hirmondo logo

 onkormanyzat banner

  • dummy2092 Budakeszi, Fő u. 108.

  • dummy(06-20) 260-0745

  • dummy(06-23) 451-161

  • dummy info@efmk-budakeszi.hu

Erkel Ferenc Művelődési Központ szakmai programjainak támogatói:

 

Csoóri Sándor Program 

 

 

Nyitvatartás

2017. március 1-től

 Hétfő  8.00-20.00
 Kedd  8.00-20.00
 Szerda   8.00-19.00
 csütörtök  8.00-21.00
 péntek  8.00-18.00

Szombat-vasárnap: programokhoz igazodva

A rendezvényekhez igazodva egyéb időpontokban is nyitva tart az intézmény. Kérjük, figyelje aktuális programkínálatunkat!

Információk

Adatvédelmi szabályzat

Adatvédelmi tisztviselő: 

Dr. Lojek Levente (Bovard Kft.; info@bovard.hu)

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb programjainkról, eseményeinkről.
© Copyright 2020. Erkel Ferenc Művelődési Központ

Search