2021 április 13,

Véradás

2021 április 14,

Keszi Táncház online

2021 április 16,

Játszóház projekt

2021 április 17,

Népzenei koncertsorozat

Hírek

Tojást a fára! 🙂 Az EFMK is készül a húsvétra.

Kedves Budakesziek!

Az EFMK előtt felállított "fát" – a Ti közreműködésetekkel - húsvéti tojásfává szeretnénk változtatni. Készítsetek otthon a családotokkal egy, vagy akár több húsvéti hímes tojást, majd akasszátok fel a fára. Pozitív gondolatokkal, jókívánságokkal is kiegészíthetitek a díszítést! 

Kirándulások Gábor Emesével, Az Álomvölgy rejtélye című könyvének helyszíneire.

Gábor Emese Az Álomvölgy rejtélye című időutazás meseregénye geológiai, földrajzi és történelmi tényeken alapul. A mese a festői Budakeszin játszódik. A könyvben megjelenő helyszínek mind valóságosak, így az izgalmas kalandozásokon kívül tudást is adnak a 8-12 éves korú olvasóknak őstörténeti, történelmi, földtörténeti, helytörténeti és kulturális vonatkozásban is. 

Búcsúzunk

Ezúton fájó szívvel közösen búcsúzunk, klubtársaik soraival a Fenyőgyöngye Nyugdíjas Klub vezetőjétől

Lakossági felmérés Budakeszi Oktatási Stratégiájához

 2020-ra új kihívások jelentkeztek Budakeszi oktatási kínálatában. Az Önkormányzat fenntartóként a bölcsődei és óvodai ellátásért felelős, ám a város koordinációs szerepben, a lakossági igények képviseletében kíván fellépni az oktatás magasabb szintjein is.

Fansang on air

King Cat Rhythm 2021. február 28.11:00

Közvetítés az Erkel Ferenc Művelődési Központból Budakesziről

Fansang on air

Filtol 2021. február 28.16:00

Közvetítés az Erkel Ferenc Művelődési Központból Budakesziről

Fansang on air

Tom White And The Mad Circus 2021. február 28.13:00

Közvetítés az Erkel Ferenc Művelődési Központból Budakesziről

Ha valami egyszer beindul...

Nagyon felgyorsultak az események a tavaly májusban indult online koncertek kapcsán. Időszerű, hogy ismét beszámoljunk mind a nagyszerű kezdeményezésről, a folyamatról, mind a kialakult kiváló partneri együttműködésekről.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Minősített Közművelődési Intézmény Címet adományozott intézményünknek

Kedves Látogatóink és Partnereink!

Örömmel és büszkeséggel adunk hírt arról, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma Minősített Közművelődési Intézmény Címet adományozott intézményünknek, melyet 2021. január 22-én a magyar kultúra napja alkalmából szervezett online díjátadó ünnepségen Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár úrtól vehettük át.

Elmúlt események

Évindító szakmai műhely Pest megyében 2021.01.19.

A mai napon évindító szakmai online műhely programján vettünk részt. Ebben az évben első alkalommal találkoztak a megyében dolgozó szakemberek a Pest Megyei Igazgatóság szakmai napján. Ezen alkalom lehetőséget kínált számunkra is, hogy a szakma aktuális kérdéseiről, változásairól, pályázatokról beszélgessünk, kapcsolatot építésünk. Továbbá az éves statisztika elkészítéséhez nyújtottak szakmai támogatást az NMI munkatársai.

Ismét az online térbe költöztünk

 

Az Erkel Ferenc Művelődési Központban sajnos a járványhelyzet miatt decemberben sem tudtuk fogadni látogatóinkat. A tavaszihoz hasonlóan most is az online térben, elsősorban Facebook oldalunkon és honlapunkon ajánlottuk programjainkat, tartottuk továbbra is a kapcsolatot közönségünkkel. Új online terünkön YouTube csatornánkon kisfilmjeinket és a visszatekintéseket is folyamatosan megtekinthetik.

Érdekeltségnövelő pályázat

 Az Emberi Erőforrás Minisztériuma által kiírt 2019 évi Érdekeltségnövelő pályázaton elnyert támogatásból, valamint az önkormányzati önrészből az alábbi fejlesztések valósultak meg az EFMK-ban: a technikai eszközöket fejlesztéseként 4 új hangfalat szereztünk be, valamint a berendezés karbantartása keretében felújítottuk az emeleti termekben lévő asztalokat és lecseréltük az asztallapokat.

Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása (2020.10.14.)

 Nagy örömünkre szolgált, hogy nagyszerű és sikeres előadásai egyikével, "Az akarsz-e, tudsz- e boldog lenni?" témában fellépett művelődési központunkban Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta. Igazi boldogságóra volt, ahol közönségünket arra buzdította Bagdy Emőke, hogy megoldandó feladatként kezeljék a mindennapi kihívásokat, rohanó világunkban vegyék észre az élet szépségeit, az örömteli pillanatokat. Találják meg a rosszban is a legjobbat. Legyenek optimisták, érezzék jól magukat a bőrükben.

Bagdy 2

 

Mezei Mária emléknap

A művész törvénye, hogy kifejezze magát: üzenetet hozzon, mint a fák, a hegyek, a virágok e tökéletes tükrei az igazságnak. Az én mondanivalóm nem fér bele semmilyen színész számára lehetséges keretbe, még akkor se, ha ez az „üzenet” – életem története – oly hétköznapi és útszéli, mint lenne egy kő meséje, vagy az útifű virága. 

(Mezei Mária)

 

Gryllus Vilmos koncert (2020.10.10.)

 Gryllus Vilmos Kossuth-díjas előadó- és alkotóművész koncertjét repesve várják a gyerekek és a felnőttek egyaránt. Ezúttal őszi hangulatú megzenésített versekkel, kedves dalokkal lépett a gyermekközönség elé.

Fenntarthatósági hét (2020.10.5-9.)

 

A fenntarthatósági témahét jegyében mi is közreműködtünk, együtt szépítettük közvetlen környezetünket és Budakeszit. A művelődési központ előtti virágágyást újítottuk meg, majd a Mamutfenyők körül szedtük össze a szemetet.

Pál Feri atya előadása (2020.09.28.)

 Pál Feri római katolikus pap, mentálhigiénés szakember visszatérő előadónk a művelődési központban. Szeptember 28-ai, teltházas előadásunkon Pál Feri atya arra az örökérvényű kérdésre kereste a választ, hogy hogyan bánjuk jól magunkkal és másokkal.

Kiállítások az Erkel Galériában

A földszinti előtérből, az első évtizedben utólag kialakított 30 m2-es helyiséget Erkel Galéria-ként említik katalógusaikban azok a művészek, akik itt kiállítottak. Előjegyzési naptárunk hónapokra előre foglalt. A kiállítók szívesen ajánlják egymásnak a lehetőséget. Kiállítótermünkben folyamatosan helyet adunk budakeszi és kistérségünk amatőr, illetve hivatásos művészeinek a megmutatkozásra. Kiállítótermünkbe ezúton is várjuk kiállító művészek jelentkezését, kérjük érdeklődjenek Nagy Mónika munkatársunknál!

Jelenlegi kiállítás

Image
Image

Nagy-Sándor József Emlékház

 

Partnerek

hirmondo logo

 onkormanyzat banner

Bemutatkozás


Kedves Érdeklődő!
 

Az Erkel Ferenc Művelődési Központ Budakeszi kulturális és közösségi életének központja. Ajánlataink között szerepelnek a rendszeresen megrendezésre kerülő hagyományos programok, de számos újdonsággal is jelentkezünk. Reméljük, mindenki talál kínálatunkban valamilyen tartalmas kikapcsolódási lehetőséget.

Legyen Ön is egyike látogatóinknak, aki felkeresi a közel 40 éves Erkel Ferenc Művelődési Központot!

 

Szeretettel várjuk Önt!

Munkatársaim nevében Tóthné Fajtha Anita igazgató

  • dummy2092 Budakeszi, Fő u. 108.

  • dummy(06-20) 260-0745

  • dummy(06-23) 451-161

  • dummy info@efmk-budakeszi.hu

Erkel Ferenc Művelődési Központ szakmai programjainak támogatói:

 

Csoóri Sándor Program 

 

 

Nyitvatartás

2017. március 1-től

 Hétfő  8.00-20.00
 Kedd  8.00-20.00
 Szerda   8.00-19.00
 csütörtök  8.00-21.00
 péntek  8.00-18.00

Szombat-vasárnap: programokhoz igazodva

A rendezvényekhez igazodva egyéb időpontokban is nyitva tart az intézmény. Kérjük, figyelje aktuális programkínálatunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb programjainkról, eseményeinkről.
© Copyright 2021. Erkel Ferenc Művelődési Központ

Search