2021 április 29,

KRESZ tanfolyam

2021 június 21,

Jégvarázs tánctábor

2021 június 28,

Erkel Ferenc Művelődési Központ nyári nyitvatartás

2021 július 14,

Budakeszi kertmozi

Művészeti csoportok

Tücsökzene

Izgő-mozgó totyogóval szívből tudjuk ajánlani a Tücsök-zene alkalmait, ahol a szülők és gyermekeik a közös játék örömét az éneklés és mondókázás során élhetik át. Különböző ölbeli játékok, lovagoltatók hangzanak el, a kicsiknek a foglalkozás során változatos ritmushangszerek kipróbálására van lehetőség – s egy-egy (nép)dal Gryllus Vilmos feldolgozásában CD-ről is megszólal. Az alkalmat élő hangszeres zene zárja. A kisebb létszámú csoport és a játékra késztető dalok baráti légkört teremtenek, amelyben jól érezheti magát a kicsi és a felnőtt is.

Korosztály: 0-4 éves korig

 • meghitt bensőséges foglakozás
 • családias légkör
 • Babád itt teheti meg az első lépéseket egy közösségbe tartozás felé
 • „Barátkozási” lehetőség más babákkal
 • A taktilis érzékelés, finommotorika és a ritmusérzék fejlődése
 • Interaktív program
 • A muzikalitás iránti vonzalom megalapozása mini hangszerekkel

Jó a mamának is:

 • Barátkozási lehetőség más mamákkal
 • A szülés után kimozdulási lehetőség otthonról
 • Közös élmény a babával
 • Baba-mama fórum élőben

BUDAKESZI NÉPDALKÖR

Próbanap: minden héten csütörtök 18-20 óráig.

A Budakeszi Népdalkör 1987-ben Kis Csongor Áronné vezetésével alakult a Budakeszin működő óvodák óvónőiből azzal a céllal, hogy a 3-7 éves gyermekek magyar népzene irántiérdeklődését felkeltse, életüknek e döntő szakaszában megalapozza. A Népdalkör azóta férfitagokkal is kiegészült, s hangszeres kíséretük is van. A színpadon való megjelenésnek, az előadott műsornak minőséginek kell lennie. Ezért járnak különféle megmérettetésekre, ahol szigorú zsűri véleményezi munkájukat.

főbb díjaik:

 • Csillagfürt jubileumi gála” kimagasló eredmény
 • IX. Vass Lajos Népzenei verseny országos középdöntő Arany fokozat
 • X. Vass Lajos Népzenei Verseny Vass Lajos Arany fokozat
 • Vass Lajos Népzenei Verseny Kiemelt Arany fokozat (2014)
 • Vass Lajos Népzenei Verseny Kárpát-medencei döntő Vass Lajos Nagydíj

A Népdalkör gyakran kap felkérést Budakeszi város és egyéb települések vezetésétől helyi rendezvényeken való fellépésre. A teljesség igénye nélkül többször adtak műsort Gyálon, Fóton, Vecsésen, Zsámbékon, Vácon, Budaörsön, Gyömrőn, Kosdon. Megyén kívül is megfordultak több helyütt, így Budapesten a régi Nemzeti Színházban, a pesterzsébeti Csiliben, Debrecenben s a Fejér megyei Csákváron. A Magyar Népfőiskolai Collégium rendezvényein is gyakran adnak hosszabb-rövidebb műsort. Így jutottak el a Drávaszögbe (Horvátország) is.

Több alkalommal megfordultak Erdélyben (Torockó, Tordaszentlászló, Gyimesbükk, Barót, Sepsiszentgyörgy, Válaszút), Kárpátalján (Beregszász, Nagydobrony) s végül, de nem utoljára a felvidéki Nagyabonyban is.

Minden előadáson odafigyelnek a megjelenésükre, a leadott műsor igényes megszólaltatására. Ezért szervezik évente az Énekesműhely elnevezésű rendezvényüket, amikor neves előadóművészt – Budai Ilonát - hívják meg, egy egynapos továbbképzésre. A továbbképzésen megjelennek a környező települések népdalköreinek vezetői. E rendezvénnyel bővítik, karbantartják a népdalkörök repertoárjait és pontos  eligazítást kapnak a tanult népdalokeredetéről is. Ugyanezért fontos a Szövetség által rendezett egy hetes szakmai továbbképzés is.
A Budakeszi Népdalkör, országszerte és a környező országokba is viszi Budakeszi jó hírét. A Népdalkör tagjai töretlen lelkesedéssel munkálkodnak azon, hogy továbbvigyék a hagyományokat, megismertessék a népdalokat, formálják a zenei ízlést

 

BUDAKESZI HAGYOMÁNYŐRZŐ ASSZONYKÓRUS

A Dalkör 21 éve alakult, a Hagyományőrző Kör keretén belül működünk.Fő profilunk a német nemzetiségi kultúra ápolása, hagyományok megőrzése illetve átmentése. A kórusnak jelenleg 25 nő és 10 férfi tagja van. Rendszeresen részt veszünk a város ünnepségein, rendezvényein. A környező települések hasonló német kórusaival baráti kapcsolatban vagyunk, egymás rendezvényein részt veszünk. Műsorainkon rendszeresen szerepelnek egyházi énekek, mivel minden hónap utolsó vasárnapján, német nyelvű szentmise van a Katolikus Templomban. 

Ezen kívül hagyományos sváb énekeket és alkalmanként magyar nyelvű énekeket is énekelünk két szólamban. 2011. szeptemberében a németországi Neckarsulmban jártunk testvéregyesületünk a Budakesser Gemeicshaft meghívására.

A kórus vezetője: Krizsán Edit

 

 

BUDAKESZI ERKEL FERENC KAMARAKÓRUS

 A 2011. december 13-án alakult műkedvelő együttes célja elsősorban klasszikus és kortárs szerzők kis terjedelmű egyházi és világi műveinek bemutatása. Ezek mellett másodlagos módon a kórus műsortervén értelemszerűen megjelenhetnek a különböző vidékek hagyományainak ápolásához tartozó magyar- és nemzetiségi népdalfeldolgozások is. Az együttes az önálló koncertjeivel elsődlegesen kellemes szórakozást, lelki feltöltődést kíván nyújtani a hallgatóságának. Szívesen vesz részt a város különböző rendezvényein és különösen fontosnak tartja azt, hogy alkalmakhoz illő művek tolmácsolásával 

 

növelni tudja az egyházi szertartások méltóságát. Szívesen vállalkozik az együttes arra is, hogy bármely, Budakeszin vagy egyéb településen működő - más kórussal együtt koncertet adjon.

A kórus vezetője: Farkas László

 

Évelők Népdalkör

Az Évelők Népdalkör hat éve a Budakeszi Erkel Ferenc Művelődési Központ egyik alkotóközössége, amely heti rendszerességgel működik az intézményünkben. A kismamákegyütt énekelnek, beszélgetnek, gyermekeik pedig szabadon játszhatnak mellettük - a foglalkozásokat Nyitrai Lilla vezeti. 
Az Évelők Népdalkör mintegy 13 éve alakult gyermekeik népdaltudását   édesanyák kezdeményezésére.
A népdalkör vezetője, Nyitrai Lilla egyrészről a zongora- és szolfézstanári végzettsége, a munkája okán vállalta a karvezetést,

másrészről édesapja (Danhauser Zoltán) révén népzenei nevelteté se és tapasztalata okán szívesen vállalta ezt a feladatot. A magyar nyelvterület sok pontjáról, általában egy-egy tájegységet középpontba állítva (pl. Rábaköz, Kalocsa környéke, palóc vidék, vagy Szék, Kalotaszeg, Mezőség, Moldva, Felvidék különböző vidékei stb.) kotta, vagy hangfelvétel alapján, de mindig hallás után (Nyitrai Lilla interpretálásában) tanulnak autentikus népdalokat. A tagok időközben közösséggé kovácsolódtak, habár e közösség tagjai - kisgyerekes édesanyákról lévén szó időről időre cserélődnek, ezért is nevezik magunkat Évelőknek. Céljuknak megfelelően nincsen felvétel, elvárás, a közösségükhöz bárki csatlakozhat, aki szívesen énekel népdalokat és jól érzi magát körükben. Habár tevékenységük középpontjában alapvetően nem a fellépések állnak, gyakran szerepelnek a helyi rendezvényeken.

 • 2017. Gyermeknapon gömöri népdalcsokor előadás
 • 2017. Adventi fellépés
 • 2018. Kultúrházak éjjel-nappal c. rendezvényen bemutatkozás
 • 2018. Majális
 • 2018. Gyermeknap
 • 2018. I. Budakörnyéki Sörfesztivál
 • 2018. Jég és fényfesztivál
Az Évelők Népdalkör legfőbb célja a közös népdalrepertoár bővítése és használata, azéneklés zavartalan élvezete - jó esetben gyermekeik füle hallatára, örömére. Ennek szellemében az évről évre megújuló Évelők szeretettel várja a dalolni vágyó anyukákat - és nem csak anyukákat - péntek délelőttönként az EFMK-ban!"

 

Tarkabarka Kunterbunt Óvoda Szülői Tánccsoport

 

Német nemzetiségi óvoda szülőiből alakult német nemzetiségi táncegyüttes.

Vezeti: Ormai Sebestyén

 

Nagy-Sándor József Emlékház

 

Partnerek

hirmondo logo

 onkormanyzat banner

 • dummy2092 Budakeszi, Fő u. 108.

 • dummy(06-20) 260-0745

 • dummy(06-23) 451-161

 • dummy info@efmk-budakeszi.hu

Erkel Ferenc Művelődési Központ szakmai programjainak támogatói:

 

Csoóri Sándor Program 

 

 

Nyitvatartás

2017. március 1-től

 Hétfő  8.00-20.00
 Kedd  8.00-20.00
 Szerda   8.00-19.00
 csütörtök  8.00-21.00
 péntek  8.00-18.00

Szombat-vasárnap: programokhoz igazodva

A rendezvényekhez igazodva egyéb időpontokban is nyitva tart az intézmény. Kérjük, figyelje aktuális programkínálatunkat!

Hírlevél

Iratkozzon fel hírlevelünkre, hogy értesüljön legfrissebb programjainkról, eseményeinkről.
© Copyright 2021. Erkel Ferenc Művelődési Központ

Search